Gör en energiinventering och minska elpriset i din ishall

Under 2022 har vi fått uppleva ökade driftkostnader på grund av el- och energikrisen. Krisen har också inneburit ett uppvaknande. Vi kan inte blint räkna med låga priser på en förutsägbar marknad. Vi vet heller inte när krisen tar slut, eller hur situationen kommer utveckla sig under de kommande åren. Därför är det klokt att vara proaktiv och i god tid göra en energiinventering. En energiinventering är ditt första steg för att skapa kontroll över dina kostnader.

Jag vill bli kontaktad av en specialistJag vill läsa mer

Hög tid för energiinventering


I vissa kommuner är det lokala klubbar och föreningar som står för elräkningarna. Klubbar och föreningar tar emot driftbidrag från kommunen men det bidraget ligger fast och påverkas inte av fluktuerande elpriser.

Då och då kan vi i media läsa om föreningar som hotas av stängning och nedläggning på grund av att driftbidraget inte räcker. Konsekvensen blir att barn och ungdomar inte längre kan lära sig åka skridskor eller gå på hockeyträningar. Kommunen, enskilda förvaltningar, nämndemän och tjänstemän blir till syndabockar och relationen till medborgare och föreningsliv får sig en törn.

Men i de flesta fall är det kommunerna själva som äger, driver och förvaltar ishallar. Många kommuner har hittills varit relativt förskonade mot skenande elpriser då de haft fasta elavtal. Men det kan snabbt ändras i takt med att bundna elavtal löper ut.

Oavsett om du är fritidsansvarig på kommunen eller ordförande i den lokala hockeyklubben och oavsett hur ägandeskapet ser ut i just ditt fall, så är det hög tid att göra en energiinventering.

Allt börjar med en energiinventering


Tyvärr finns det ingen quick fix mot en orolig elmarknad. Energiförsörjning är komplext och många faktorer måste stämma för att priset ska vara förutsägbart och hålla en jämn nivå. Att förbättra kapaciteten i elnätet tar tid och oavsett om vi pratar vindkraft, kärnkraft eller innovativa vätgassatsningar, kan framtidens anläggningar inte generera el idag eller kanske ens om tre år.

Energiförsörjningen är i sin helhet ett långsiktigt projekt. Men du kan påverka energieffektiviteten och därmed driftkostnaden. Varierande insatser när det kommer till ventilation, kylteknik och byggnadsteknik kan skapa avsevärt mer energieffektiva ishallar.

Vårt erbjudande energiinventering av ishall

På Ingemar Johansson Ingenjörsbyrå är vi experter på energieffektivisering av kalla fastigheter. Våra kunder finns i hela landet och kommer från såväl privat som offentlig sektor.

Vi skickar ut ett team av specialister inom bygg, värme/sanitet, ventilation och kylteknik till anläggningar i din kommun. Vår energiinventering leder till en rapport med konkreta åtgärdsförslag, vilket är ett första steg och en förutsättning för att möta skenande priser och för att verksamheten ska kunna pågå precis som vanligt.

Barn och ungdomar ska inte i onödan behöva gå miste om hockeyträningar, konståkning eller lek på isen med familj och kompisar. Kommuner, föreningar, idrottsklubbar och kommunala bolag kan med rätt hjälp förhindra socialt och ekonomiskt lidande.

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan och klicka på skicka så kontaktar vi dig. Vi minskar driftkostnader och gör dina ishallar mer energieffektiva!

    Ett axplock av våra nöjda kunder

    Vi arbetar med såväl stora som små projekt inom VVS, energi, storkök och kyla. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta mer.