Möt Bernhard, en schweizisk armékniv


Bernhard Nowicki är vår nyfikna Energiingenjör som nördar in sig i det mesta och likt en schweizisk armékniv, en riktig problemlösare. Om det så gäller musik, fermentering av gurkor eller den senaste tekniken så går han all-in. Nu samsas arbetet som miljö- och energiingenjör på Ingemar Johansson med undervisning för blivande kyl- och värmepumpstekniker på YH Hermods.

Motiverarande lärare
Det är inte första gången Bernhard axlar rollen som lärare. Efter civilingenjörsexamen med en master i Sustainable Energy Systems anställde Västsvenska Handelskammaren honom till sitt projekt Mathivation med målet att främja och stärka ungdomars självförtroende och motivation för matte.

När han lyckas få eleverna att knäcka koden eller hitta glädjen i att lära sig nya saker, då mår Bernhard som bäst. Den pedagogiska erfarenheten har han stor nytta av i många situationer, både i mötet med kollegor och kunder. Att arbeta som ingenjör stimulerar Bernhard på ett intellektuellt sätt och han älskar problemlösning.

Ingemar Johansson har en stark tradition av att vilja dela med sig av kunskap och Bernhard är glad över att han får möjligheten att kombinera dessa båda roller. En grym lagspelare i vårt team!

"Som lärare är det viktigt att vara lyhörd och kunna anpassa sig efter elevernas behov. Belöningen är när man lyckas få eleverna att knäcka koden eller att inspirera dem att hitta glädjen i att lära sig nya saker."

- Bernhard Nowicki, Miljö- och engergingenjör

Bernhard Nowicki - Ingemar Johansson Ingenhörsbyrå